Opleiding van belang voor continuïteit

Lasmotec hecht erg veel waarde aan het opleiden van vakmensen. Het opleiden van jonge mensen is een traject van 5 tot 6 jaren intensief werken om van beginner door te groeien naar het hoge niveau van vakmanschap binnen Lasmotec. Door het continu opleiden van jonge mensen kunnen wij blijven voldoen aan de behoefte aan goede vakmensen. Hiermee waarborgen wij de continuïteit van ons bedrijf voor de toekomst.

12 opleidingsplaatsen voor BBL-werktuigbouwkunde/allround lasser

Op dit moment hebben we 12 opleidingsplaatsen voor BBL-werktuigbouwkunde/allround lasser. Zij vormen inmiddels onze vierde lichting BBL-ers. Deze leerlingen beginnen met het aanleren van het lasproces. Vervolgens gaan ze meelopen in het productieproces. Wij begeleiden de leerlingen 4 dagen per week. Daarnaast gaan ze 1 dag per week naar school. Omdat iedereen op zijn of haar niveau zijn eigen talent heeft, geven we de voorkeur aan een mix van verschillende opleidingsniveaus op de werkvloer. Wij hebben opleidingsplaatsen voor niveau 2, 3 en 4. Het is onze doelstelling de leerlingen op te leiden tot vakmensen die hun carrière binnen ons bedrijf vervolgen.

Montage: een belangrijke leerschool

Na de interne opleiding moet er nog veel praktijkervaring worden opgedaan om een echte vakman of vakvrouw te worden. Een belangrijke leerschool is de montage; hier leren ze compleet nieuwe facetten van het vak en kunnen ze hetgeen ze bij ons in de fabriek hebben geleerd op locatie in de praktijk brengen.

Adviesraad opleiding Friese Poort

Naast het aanbieden van BBL-opleidingsplaatsen zijn we ook betrokken bij de onderwijsinstellingen. Een afgevaardigde van ons bedrijf heeft zitting in de adviesraad van ROC Friese Poort. Op deze manier kunnen we goed aangeven waar zowel de branche als ons bedrijf behoefte aan heeft en actief sturen op het onderwijsprogramma.

Het aanbieden van oefenmateriaal en het inzetten van medewerkers die op school les geven behoren tot de mogelijkheden om het onderwijs op de praktijk aan te sluiten.

Jonge BBL-ers als ambassadeur voor de techniek

We zijn voortdurend op zoek naar manieren om te laten zien dat een baan in de techniek niet alleen uitdagend is, maar ook goede toekomstperspectieven biedt. Wij realiseren ons dat jongeren deze informatie beter aannemen van leeftijdgenoten. Daarom hebben 2 BBL-ers bij ons een eigen Instagram account waarmee ze ambassadeur zijn voor de techniek. Op dit account laten ze hun belevenissen zien en bieden ze een interessant kijkje achter de schermen.

Menu